Exposities en Evenementen

Op deze pagina vind je informatie over exposities en tentoonstellingen in de buurt van Beverwijk en omstreken.

Lucasgilde

 Expositie “Water”  

 Op donderdag 11 april om 17.00 uur wordt in het gemeentehuis te Beverwijk de expositie “Water” van het Lucasgilde Beverwijk geopend. Water is onmisbaar voor al het leven op deze planeet. Denk aan gezond drinkwater, schone rivieren en alle processen waarbij water nodig is. Water vormt daarmee een grote inspiratiebron.

Beverwijk en water hebben een duidelijke relatie met elkaar, meer dan men wellicht denkt. Nog tot 1860 voeren met name rijke Amsterdammers in boten over het Wijkermeer naar hun luxe buitenverblijven, die er in deze omgeving velerlei waren. Denk aan buitenplaatsen als Oud-Akerendam, Scheijbeeck, Westerhout en Beeckestein. De haven van Beverwijk lag in eerste instantie aan het Wijkermeer, later (vanaf 1870) was de haven door aanslibbing nog met een zijkanaal ('De Pijp') aan het Wijkermeer verbonden. Tot 1950 kon je achter de Breestraat vanaf pontons nog water zien. De Noordzee met zijn stranden is natuurlijk voor de liefhebber een gewilde plek om te vertieren.

Het dorp Wijk aan Zee (gemeente Beverwijk) heeft door de eeuwen heen ook vele kunstenaars geïnspireerd. Professionals en amateurs komen van heinde en verre. Allen gek van de zee en van Wijk aan Zee. Elk jaar in mei bijvoorbeeld bruist het badplaatsje van de creatieve activiteiten, zoals bij de beeldende kunstmanifestatie Ezels en Kwasten. Men kan dan schilderen, tekenen, filmen, fotograferen, beeldhouwen, lassen, dichten, enz.. Ook leden van het Lucasgilde zijn daar actief aanwezig.

Het Lucasgilde laat zich op deze expo zien met een grote verscheidenheid aan werken. Houtskool, pastel, acrylverf, olieverf, het kan niet op.  De stijl is gevarieerd van realistisch tot licht abstract, waarbij ‘water’ een centrale plaats heeft gekregen. Uit volkomen onverwachte hoeken krijgt 'water' verrassende aspecten tussen ernst en grap, groot en minuscuul. Er is gezocht naar zeer verschillende invalshoeken, zodat er een afwisselende tentoonstelling is ontstaan.  

Iedereen is van harte welkom om een bezoek te brengen aan deze expositie die gehouden wordt in de maanden april en mei. De expo “Water” kunt u bekijken vanaf 8 april tijdens de openingsuren van het gemeentehuis, Stationsplein 48 te Beverwijk. De opening is op donderdag 11 april om 17.00 uur. 

----------------------

Kop van WaZ

 

 

 Heb je informatie die je graag op deze pagina zou willen zien? Neem dan even contact op.

© 2023 - 2024 Art and Supplies Beverwijk | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel